Живе слово кобзаря

Цими березневими днями учні Долішньолужецької гімназії вкотре мали можливість відчути красу і силу слова Кобзаря.

З нагоди річниці від дня народження Тараса Шевченка у гімназії відбувся конкурс декламаторів Шевченкового слова, в якому взяли участь учні всіх класів (навіть 1-класники). Тепло і хвилююче звучали поезії Тараса, торкаючись струн дитячих сердець і не залишаючи байдужим нікого.

Конкурс читців поезії Т.Г.Шевченка

Усе свято було пронизано ідеєю всеперемагаючої та окриляючої віри Шевченка в Україну та її народ.

/Files/photogallery/1953/1 (11).jpg /Files/photogallery/1953/1 (2).jpg


Окрім загальношкільних заходів, у всіх класних колективах школи відбулися години спілкування "Низький уклін тобі, Тарасе", "Українська весна починається з Шевченка", "Тарасова доля - то правда жива" де вчителі розповідали дітям про Кобзаря. Любов до лірики генія прививають змалку.

/Files/photogallery/1953/4.jpg /Files/photogallery/1953/2.jpg

Зокрема діти дізналися, що Тарас Шевченко був надзвичайно освіченою людиною, активно займався самоосвітою, багато читав, а також ніколи не припиняв боротьбу з викликами долі й завжди плекав надію на краще. Саме у важких умовах на засланні поет створив один зі своїх шедеврів - «Садок вишневий коло хати», в якому змалював неперевершений образ України.

А вірші поета можна прочитати більш ніж ста мовами світу. На його честь встановили більше тисячі пам’ятників по всьому світу. Більшість монументів Шевченку розташовані на території України — 1256. Ще майже півтори сотні встановлені у 35 країнах.



Галерея "Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!"

Кiлькiсть переглядiв: 83

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.