Повернутися до звичайного режиму



Трагедія Бабиного Яру – в серці українського народу

Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров народи України. Адже, хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

29 вересня 2022 року, з нагоди 81-ї річниці вшанування жертв трагедії Бабиного Яру, в Долішньолужецькій гімназії, вчитель Володимир Добрянський провів для учнів старших класів тематичний урок на тему: «Бабин Яр - трагедія українського народу».

Бабин Яр -місце пам'яті та некрополь близько 200тисяч цивільних громадян і військовополонених, розстріляних німецькими нацистами у 1941-1943роках. Серед них євреї і роми, червоноармійці, комуністи, православні священники, підпільники. Організації українських націоналістів (понад 600 чоловік і серед них поетеса Олена Теліга), в'язні Сирецького табору, порушники комендантської години та навіть пацієнти психіатричної лікарні ім.Павлова.

Масовий розстріл євреїв у Бабиному Ярі 29-30 вересня 1941 року став символом <<Голокосту від куль >> і нацистської політики масового знищення людей, коли вбили майже 34тисячі євреїв.

Нацистська операція в Бабиному Ярі 29-30 вересня стала однією з наймасштабніших каральних акцій Другої світової війни. Тема збереження та відновлення пам'яті щодо подій, пов'язаних з Голокостом і трагедією Бабиного Яру, зокрема, є важливою для політики історичної пам'яті України.

Україна займає четверте місце у світі за кількістю Праведників народів світу, які з ризиком для власного життя та життя своїх рідних, дітей рятували євреїв від нацистського геноциду.

Подвиг цих українців є прикладом справжнього героїзму, важливим моральним уроком історії Голокосту.


Галерея "Трагедія Бабиного Яру"

Кiлькiсть переглядiв: 200

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.