День безпечного Інтернету

Сьогодні 5 лютого у межах акції #STOP_SEXтинг у Долішньолужецькій школі вчителем інформатики Марією Щупляк був проведений урок для учнів 7– 9 класів на тему «Інтимні селфі в Інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?»

Для сучасних дітей та підлітків мережа Інтернет — це не просто віртуальна реальність, а повноцінна частина їхнього життя.

Після перегляду відео «Online сексуальне насильство над дітьми (онлайн грумінг)» було обговорено з дітьми, що ж таке таке онлайн-грумінг (встановлення дружнього і емоційного контакту з дитиною в Інтернеті для її подальшої сексуальної експлуатації) та вимагання. Використовуючи фейкові акаунти в соціальних мережах, злочинці налагоджують довірливі стосунки з дитиною, вимагають у неї інтимні фотографії та шантажують, погрожуючи розіслати фото знайомим, вимагають більш інтимні матеріали, гроші чи приватні інтимні зустрічі.

Тому дітям було роз’яснено:

1) Як зрозуміти, що скоріше за все спілкуєтесь із шахраєм.

2) Як уберегтися від онлайн-грумінгу.

3) Що зробити, якщо потрапили у ситуацію, коли погрожують в Інтернеті розповсюдити інтимні фото.

4) Яка поведінка у спілкуванні повинна викликати підозру.

5) Як убезпечити себе.

6) Як діяти.

На жаль, саме Інтернет все частіше стає джерелом небезпеки для дітей, наслідки якої не обмежуються втратою грошей чи особистих паролів у соціальних мережах, а можуть коштувати дитині здоров’я та майбутнього.

/Files/photogallery/1447/21.jpg

Учням 2-6 класів також було проведено урок на тему «Разом для кращого Інтернету». Вони переглянули відео-мультик «Найжахливіший тиждень Петрика!», спільно з учителем інформатики Марією Щупляк вказали на позитивні та негативні можливості Інтернету, правила Інтернет-безпеки. Діти з радістю грали в гру «Відтвори емоцію смайлика».


Кiлькiсть переглядiв: 380

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.