Орнамент для сайту Долішньолужецької школи



свято Букварика

Зал святково прибраний. Всі в очікувані свята. Зібралися всі учні школи, батьки, вчителі. На сцену виходять першокласники із піснею «Під пахою Буквар». Ця пісенька була записана Хай Христиною Василівною, вчителькою початкових класів, з уст своєї бабусі Павліни. Так розпочалося свято Букварика, до якого були залучені всі учні початкових класів. Діти гарно декларували віршики, співали, танцювали. Третьокласники і четвертокласники підготували для них цікаві сценки. Завітали у гості пані Математика, Читанка і Українська мова.

Свято відбулося 26.05.2017 року. Всім було весело і цікаво. Підготували свято вчителі початкових класів Ляховин О.Ю. і Хай Х.В.

/Files/photogallery/1257/свято Букварика.jpg /Files/photogallery/1257/свято Букварика2.jpg

/Files/photogallery/1257/свято Букварика1.jpg /Files/photogallery/1257/свято Букварика4.jpg



Гетьмани - борці за волю України
(Іван Мазепа та Петро Сагайдачний)

21 квітня 2017 року в Долішньолужецькій школі був проведений виховний захід "Гетьмани - борці за волю України"

/Files/photogallery/732/125.jpg

Учні 5,6 та 8 класів під керівництвом Добрянського В.Б. та Комар Г.Я. ознайомили учнів з постаттями найбільш відомих і найбільш суперечливих гетьманів України - Івана Мазепи та Петра Сагайдачного. Діти та вчителі дали моральну оцінку діяльності цих історичних осіб як символів самостійництва України, державотворчих устремлінь її народу, традицій національно-визвольної боротьби.

/Files/photogallery/732/126.jpg /Files/photogallery/732/127.jpg



«Первоцвіти просять захисту»

«Чи є кращі між квітамии та над весняні?»

Леся Українка

У Долішньолужецькій школі 23 березня 2017р. був проведений виховний захід «Первоцвіти просять захисту», де Весна (вдало виконала Подоляк Ярина) та ї місяці: Березень, Квітень та Травень представили квіти,які зацвітають саме в період його панування . Дівчата у костюмах квітів розповідали кожна про свою квітку: Проліску дволисту, Білоцвіт-весняний,Первоцвіт-весняний, ряст, Анемону дібровну, сон-траву.

«Я подарую тобі,Весно, найкращу свою квітку-конвалію. Вона подібна до перлини. Українці вважають. що ці квіти - це застиглий сріблястий,щасливий сміх лісової русалки ,Мавки, що змалювала в своїй «Лісовій пісні» Леся Українка ,- сказав Травень і постало дійство. Учні відтворили дух весняного лісу з Водяником, Лісовиком, Потерчатами . Особливо вдалися ролі Мавці ( Уляні Гатлан), Лукашеві (Назару Фідикові), Русалці Водяній (Марії Куцопей) , Русалці Польовій(Діані Фідик), «Той, що греблі рве» (Роману Фідикові). Захід підготувала вчитель біології Калічак Лілія Михайлівна.

свято весни Русалка Водяна Мавка первоцвіти Русалка Польова



Шевченко живе донині в серці кожного українця

Шевченківські дні в Долішньолужецькій СЗШ I-IIст. учні та вчителі розпочали біля пам’ятника Тарасові Шевченку, який височіє символічно на погорбі на околиці села. Виступ підготували вчитель-філолог Ірина Коваль та вчитель музики Василь Котик. Учні школи прибирають територію довкола пам’ятника. Тут завжди чисто.

Цьогоріч поклонитися величі й таланту Кобзаря прийшли голова Дрогобицької районної ради Михайло Сікора, перший заступник голови Дрогобицької РДА Віталій Скоропад, заступник голови Дрогобицької районної ради Володимир Стецівка, депутат Львівської обласної ради Михайло Задорожний, начальник відділу культури Надія Козар. У своєму виступі Михайло Сікора сказав, що події сучасної України можна прочитати в поетичних рядках Шевченка-пророка. Віталій Скоропад відзначив, що Кобзар живе донині в серці кожного українця.

На урочистостях були присутні о.Василь Полянко, парох с.Новошич та с.Бистриці, голова Долішньолужецької сільської ради Василь Котик,голова Бистрицької сільської ради Андрій Ікало, громадськість села. о.Василь Полянко освятив кількаметровий національний прапор України.

Шевченко живе донині в серці кожного українця Шевченківські дні о.Василь Полянко освятив кількаметровий національний прапор України



До 125-річчя від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

У школі вшанували пам'ять Патріарха Йосифа Кардинала Сліпого.

Класний керівник Котик Марія Федорівна разом із восьмикласниками провела духовну академію "Патріарх Йосиф Сліпий - святий мученик та ісповідник віри Христової".
У виховному заході взяли участь усі учні класу. Діти були у вихиванках.
Святковий виступ почався молитвою "Отче наш".
Лунали слова із заповіту. Моліться, працюйте і боріться за збереження християнської душі кожної людини українського народу і за весь український нарід.
З Богом переживете все, подолаєте все і збудуєте все!
"В єдності рятуйте нашу церкву від загибелі і руїни",- заповідав нащадкам слуга Божий Йосиф Кардинал Сліпий.

виховний захід Пам\'яті Патріарха Йосифа Сліпого виховний захід Пам\'яті Патріарха Йосифа Сліпого виховний захід Пам\'яті Патріарха Йосифа Сліпого виховний захід Пам\'яті Патріарха Йосифа Сліпого



Любов – це мить, що дає життя вічності

Під таким гаслом в Долішньолужецькій школі було проведено День Святого Валентина. Організаторами виховного заходу були учні 9 класу. Уже традицією стало написання листівок - валентинок з привітаннями та найкращим побажаннями для людей небайдужих серцю. Протягом дня в школі панувала атмосфера любові, на це надихала музика та святковий настрій. Під час розважальної програми було проведено ряд цікавих та творчих конкурсів, учні декламували вірші, танцювали, співали пісні .

День Святого Валентина День Святого Валентина День Святого Валентина День Святого Валентина День Святого Валентина



Орнамент для сайту Долішньолужецької школи

"Ми - за безпечний Інтернет!"

День Безпечного Інтернету відзначається на другий день другого тижня другого місяця щорічно.Тисячі людей в усьому світі об’єднуються та беруть участь у різних заходах заради просування ідеї відповідального використання онлайн-технологій та мобільних приладів, особливо, дітьми та молоддю.

В цьому році 7 лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом «Будь зміною: об’єднаймося для кращого Інтернету".

Організатором заходу була вчитель інформатики Щупляк Марія Ярославівна, завдяки якій учні Долішньолужецької школи долучилися до спільного проведення цього дня під гаслом "Ми за безпечний Інтернет".

На уроках інформатики були проведені такі заходи:

Урок-казка " Подорож віртуального Колобка"(2-4 класи);

День безпечного Інтернету День безпечного Інтернету, казка віртуальний Колобок

Конкурс малюнків "Інтернет очима дітей"

День безпечного Інтернету, малюнки дітей

Виготовлення стінгазети "Ми за безпечний Інтернет"

Виготовлення стінгазети до дня безпечного Інтернету Виготовлення стінгазети до дня безпечного Інтернету Стінгазети до дня безпечного Інтернету

З метою заохочувати дітей знати свої права та поважати права інших, учням було запропоновано відвідати онлайнову гру WildWebWoods (Дикий Інтернет Ліс), яка є частиною програми Ради Європи «Будуємо Європу для дітей та разом із дітьми». Гра спрямована на те, щоб навчити дітей уникати пасток в Інтернеті та вправно ним користуватись, у той же час розважаючись та знаходячи в цьому задоволення.

онлайн-гра Дикий ліс до дня безпечного інтернету онлайн-гра Дикий ліс до дня безпечного інтернету

За організований захід вчитель інформатики Щупляк М.Я отримала відкритий бейдж виданий Національним комітетом Дня безпечного інтернету в Україні

https://www.badgecraft.eu/uk/user-badges/22873

ПРАВИЛА поведінки в інтернеті
  • Пам'ятай, що в Інтернеті ти спілкуєшся з людиною.
  • Постав себе на місце людини, з якою говориш.
  • Відстоюй свою точку зору, але не ображай своїх співрозмовників.
  • Коли ти використовуєш телекомунікації, то маєш справу з екраном комп'ютера. Ти не можеш жестикулювати, змінювати тон і вираз обличчя тощо. Твій вираз обличчя не має ніякого значення. Слова, тільки слова – це все, що бачить твій співрозмовник. Коли спілкуєшся по Інтернету, мож­на дуже легко помилитися в тлумаченні слів свого співрозмовника. Коли ти зв'язуєшся з ким-небудь, пам'ятай, що твої слова фіксуються.
  • Дотримуйся етики спілкування.
  • Поважай час і можливості інших. Існує стереотип, що сьогодні в людей залишається усе менше часу, і створення нових пристроїв дозволяє заощадити час. Коли ти надсилаєш електронну пошту або спілкуєшся в Інтернеті, ти фактично претендуєш на чийсь час. І тоді ти відповідаєш за те, щоб адресат не витратив цей час марно.
  • Не давай ніякої особистої інформації (адресу, номер телефону, номер школи, місце ро­боти, опис квартири тощо).
  • Не надсилай свої фотокартки незнайомим особам.
  • Отримавши інформацію, яка змусить почуватися некомфортно, припини розмову та повідом про це людям, яким ти довіряєш.

07.02.2017р.



Орнамент для сайту Долішньолужецької школи

Поєднані – поборем зло

Під такою назвою в школі проведено виховний захід,організований заступником директора з НВР Ганною Федоричко та вчителями Галиною Комар і Василем Котиком.

У першій частині заходу ведучі розповіли про значущість патріотизму для збереження державності ,лунали патріотичні пісні,звучала поезія Івана Гнатюка та Уляни Кравченко у виконанні кращих читців школи – Михайла Шевціва, Юлії Ярушак,Назарія Фідика,Юлії Лопатчак,Марії Куцопей,Богдана Воронського,Ярини Подоляк.

У другій частині глядачі мали можливість переглянути уривок із автобіографічної повісті Уляни Кравченко «Записки вчительки». Інсценізацію підготували талановиті дев’ятикласники – Марія Куцопей,Анастасія Греськів та Роман Фідик.

/Files/photogallery/732/image.jpeg



Орнамент для сайту Долішньолужецької школи

Свято Миколая у Долішньолужецькій СЗШ I-IIст.


Свято Миколая люблять усі. Навіть дорослі його чекають і вірять, що з приходом цього Чудотворця зміниться життя на краще. А діти з великим нетерпінням очікують цього свята, старанно до нього готуються.
Ось і цього року Миколай завітав у нашу школу. Дітки зустріли його піснями, колядками, танцями. Не забув Святий і про звіряток у лісі та чемних дівчаток, які йому допомагали. Звичайно, Миколая супроводжували Ангели, освітлюючи йому дорогу. Не обійшлося і без Чортеняти з різками. Але діти за допомогою молитви швидко його прогнали.
Миколай був щедрим. Адже усі діти отримали подарунки. А допоміг у цьому Миколаєві депутат Дрогобицької районної ради Василь Комар, постійний меценат і благодійник нашої школи. Людина доброї і щирої душі.
На святі були присутні жителі села, багато гостей та маленьких діток.
Учні молодших класів разом із вчителем, Ворончак Тетяною Михайлівною, підготували дійство до Свята Миколая.

/Files/photogallery/732/11.jpg /Files/photogallery/732/112.jpg

19.12.2016р.

Орнамент для сайту Долішньолужецької школи

День української писемності та мови

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Встановлене воно було 9 листопада 1997 року Указом Президента № 1241/97 «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства

В Долішньолужецькій школі було проведено свято "День української писемності та мови"

/Files/photogallery/732/IMG_20151110_132559.jpg /Files/photogallery/732/IMG_20151110_131446.jpg

Козак (Фідик Назар) зачитує наказ про відкриття свята "Мова наша - серце наше"

/Files/photogallery/732/Фідик Назар.JPG

Танець з рушниками відкриває свято "Української мови"

/Files/photogallery/732/IMG_19212.JPG /Files/photogallery/732/IMG_19216.JPG /Files/photogallery/732/IMG_19130.JPG/Files/photogallery/732/IMG_19211.JPG

Пісня "Мова солов'їна"

/Files/photogallery/732/IMG_1935.JPG

Гуморески про мову

/Files/photogallery/732/IMG_11934.JPG /Files/photogallery/732/IMG_1940.JPG

Розмова іноземців з козаком про велич мови

/Files/photogallery/732/IMG_19143.JPG

Присяга:

-Стаю перед тобою на коліна і за всіх благаю:
- Прости нас. Розродися! Забуяй вічним і віщим Словом!...

/Files/photogallery/732/IMG_11944.JPG


Орнамент для сайту Долішньолужецької школи

Презентація книги М. Вінграновського

19 листопада пройшла презентація книги "Сіроманець" М.Вінграновського, присвячена до його 80-річчю.

Вінграновський – лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, премії Володимира Вернадського і премії Фундації Антоновичів (США).

Народився Микола Степанович Вінграновський (1936-2004) у Первомайську Миколаївської області. У 1955 році вступив до Київського інституту театрального мистецтва на акторське відділення, продовжив навчання у ВДІКу під керівництвом Олександра Довженка. Ще студентом зіграв головну роль у художньому фільмі «Повість полум’яних літ» (автор фільму –Довженко, режисер – Юлія Солнцева). Дебютував віршами у журналі «Дніпро» (1957). Але справжній розголос принесла Вінграновському добірка поезій у «Літературній газеті» у квітні 1961 року.
Перша авторська збірка «Атомні прелюди» з’явилася 1962 року. Після закінчення навчання повернувся в Київ, працював на кіностудії ім. О. Довженка.

Автор збірок: «Київ», «Сто поезій», «На срібнім березі» та ін; фільмів – «Берег надії», «Тихі береги», «Слово про Андрія Малишка», «Довженко. Щоденник. 1941-1945», «Гетьман Сагайдачний». Писав він і для дітей. Як режисер поставив на Київській кіностудії художні фільми «Ескадра повертає на захід», «Берег надії», «Дума про Британку» (за трагедією Юрія Яновського), «Климко» (за повістями Григора Тютюнниа), документальні фільми. Автор кіносценаріїв; написав спогади про Олександра Довженка («Рік з Довженком»). Цього митця називають першим з-поміж рівних у плеяді шістдесятників, хоча сам він себе не зараховував до цього покоління.

Письменник стверджував: «Українське поетичне кіно – це така сама вигадка, як вигадка й про нас, що ми – шістдесятники. Немає шістдесятників, сім десятників – є таланти, зрілі, освічені люди, яких не можна загнати в перелік».

/Files/photogallery/732/31.jpg /Files/photogallery/732/33.jpg /Files/photogallery/732/32.jpg


Орнамент для сайту Долішньолужецької школи

Тиждень англійської мови

У межах виконання програми вивчення та популяризації іноземних мов у школах на 2016 рік, який Указом Президента України № 641/ 2015 оголошено роком англійської мови, в період з 24.10.16 р. по 28.10.2016 р. у Долішньолужецькій СЗШ I – II ст. пройшов тиждень англійської мови під керівництвом учителів англійської мови Турик І. В. та Дрозд О. Р.

Розпочався тиждень презентацією команд. Учні презентували назви команд та виготовили емблеми, обирали лідера та коротко розповідали про свою команду на англійській мові.

Учні презентували назви команд та виготовили емблеми

У вівторок 25 жовтня відбулася виставка та презентація стіннівок . Кожна команда обрала свою тему : «English Speaking countries», «National symbols of Great Britain», «The sightseeings of London», «The Royal Family», «Amazing facts of London». Учні мали змогу ознайомитисяз історією, культурою, традиціями та святами англомовнихкраїн.

Долішньолужецька школа, виставка та презентація стіннівок на тему : «English Speaking countries», «National symbols of Great Britain», «The sightseeings of London»,

У рамках тижня англійської мови проведено ряд цікавих заходів. Зокрема, у середу 25 жовтня відбувся виховний захід «День європейських мов», у якому взяли участь учні 7- 9 класів.

У четвер 26 жовтня відбулася гра «The smartest» під керівництвом вчителів англійської мови І. Турик та О. Дрозд. Активну участь брали учні 5 - 9 класів, що долали завдання різних конкурсів завдяки своїй кмітливості та артистичності. Також був проведений конкурс презентації кращої римівки. Свої римівки та веселі пісеньки демонстрували учні 3 – 9 класів.

 тиждень англійської мови,Долішньолужецька школа, свої римівки та веселі пісеньки демонстрували учні 3 – 9 класів

Протягом тижня учні готували ілюстрації на тему «Great Britain», а в четвер провели виставку малюнків та підвели підсумки конкурсу. Автори кращих малюнків були нагороджені грамотами.

Закінчився тиждень підбиттям підсумків та нагородженням кращих знавців англійської мови грамотами та медалями.фото

Долішньолужецька СЗШ І-ІІ ст, підсумки та нагородженням кращих знавців англійської мови грамотами та медалямиДолішньолужецька СЗШ, підсумки та нагородженням кращих знавців англійської мови грамотами та медалями


Орнамент для сайту Долішньолужецької школи

Місячник бібліотеки

Світ який мереживо казкове! Школярі на святі казки.

королев аказки

Постійно діюча "Тижнева лікарня"

Зустріч з літературними героями

зустріч з літературними героями

Літературна вікторина

літературна вікторина

Ми гордимося вами (за круглим столом з колишніми учнями - учасниками АТО), почесні гості рідної школи.

/Files/photogallery/732/22.jpg /Files/photogallery/732/23.jpg /Files/photogallery/732/24.jpg


Орнамент для сайту Долішньолужецької школи

«Михайло Грушевський – історик і будівничий нації»

виховний захід, Михайло Грушеський

У кожного народу є свої історичні постаті першої величини,яких не в змозі прикрити пил віків, як і не можуть зламати кайдани їх можновладців. До таких велетнів української національної культури, політичної думки і дії останніх двох століть безперечно належить Михайло ГрушевськийУчні та вчителі Долішньолужецької школи відзначили 150-річчя від дня народження видатного українського історика, громадсько-політичного і державного діяча, голови Української Центральної ради Михайла Сергійовича Грушевського. Виховний захід «Михайло Грушевський – історик і будівничий нації» провела вчитель історії Галина Комар. Присутні дізнались про тернистий шлях історика, про його титонічну працю в історії, літературознавстві й фольклористиці, археології й соціології.

Учні та вчителі Долішньолужецької школи відзначили 150-річчя від дня народження Михайла Сергійовича Грушевського плакат, виховний захід, Михайло Грушеський



Орнамент для сайту Долішньолужецької школи

75-і роковини трагедії в Бабиному Яру

Бабин Яр став всесвітньо відомим через масові розстріли, переважно євреїв, здійснені фашистами. Про ці трагічні сторінки історії учні та вчителі Долішньолужецької СЗШ I-IIст. слухали на відкритій виховній годині, яку провів 29 вересня 2016 року Володимир Добрянський, класний керівник 5 класу, спільно з педагогом-організатором школи Ольгою Дрозд.Володимир Богданович зробив глибокий екскурс у минуле, провів паралелі з сьогоденням. Учні дізналися,що разом із євреями загинуло багато українців, у тому числі поетеса Олена Теліга.Усі разом помолилися за душі невинно вбитих людей.

75-і роковини трагедії Бабиного Яру/Files/images/image (2).jpg



Орнамент для сайту Долішньолужецької школи

«Здраствуй, школо, диво, світе ясний»

Традиційно 1 вересня відбулася святкова лінійка до Дня знань «Здраствуй, школо, диво, світе ясний» , яку підготувала педагог – організатор Ольга Дрозд.Саме з цього дня розпочинається навчальний рік, а він завжди означає початок нової і часто нелегкої дороги до знань і звершень.Бажаємо усім школярам наполегливості і працьовитості, натхнення і нових творчих злетів. Педагогам бажаємо, щоб за свою щоденну титанічну працю отримували від своїх вихованців лише подяку.З початком нового 2016 – 2017 навчального року.

фото учнів Долішньолужецької школи до святкування дня знань 1 вересняфото учнів до святкування дня знань 1 вересня



Орнамент для сайту Долішньолужецької школи

Скликав в школу нас дзвоник останній

Святкування у Долішньолужецькій школі останнього дзвоника

Останній дзвоник – традиційне свято школярів, яке підводить підсумки навчального марафону.Святкування у Долішньолужецькій школі розпочалося з молебня у храмі св. Юрія. Згодом учні вишикувались на подвір`ї школи для урочистої лінійки. Під час проведення урочистостей випускники випустили в небо білих голубів, що символізували мир та спокій в нашій державі та їх щасливе майбутнє.

Святкування у Долішньолужецькій школі останнього дзвоникаСвяткування у Долішньолужецькій школі останнього дзвоника



Орнамент для сайту Долішньолужецької школи

«Вишиванка – гордість України»

19 травня 2016 року Долішньолужецька школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишиванки. Учні та вчителі прийшли до школи у вишитих сорочках. Цього дня було організовано загальношкільний флешмоб «Вишиванка – гордість України», посвячений Року Державності. Такі свята демонструють налаштованість учнів на збереження культури, традицій та звичаїв нашого народу.

фотографія учнів та вчителів у вишиванкахБіля школи



Орнамент для сайту Долішньолужецької школи

«Не забувай стежиночки до мами , щоб не спізнитися повік»

День матері – міжнародне свято. В Україні щорічно відзначається у другу неділю травня. Велика роль відводиться Матері Божій, яка бореться за духовне збереження своїх дітей. В Україні жінка споконвіку асоціювалася з берегинею сім`ї. Найрідніша у світі людина – матір. Саме від неї залежить виховання дитини та саме мати прищеплює любов до Батьківщини.Учнівське самоврядування разом з педагогом – організатором Ольгою Дрозд, виготовили солодкі квіти – подарунки. А під час виховного заходу «Не забувай стежиночки до мами , щоб не спізнитися повік» привітали ними своїх матерів.

фото учнів Долішньолужецької школи, які виготовили солодкі квіти – подарунки


Орнамент для сайту Долішньолужецької школи

Літературний тиждень книги

Королева книг запрошує в своє "царство".Пройшов захід«Чарівний світ казок».

королева книги запрошує в своє царство

Зустріч із сільським бібліотекарем Щербан Л.

зустріч із сільським бібліотекарем

Орнамент для сайту Долішньолужецької школи

Кiлькiсть переглядiв: 634

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.